Scroll to top

+

001articol

Backup pentru Bac

Când ne gândim la vară, cu toții ne vedem în concediu sau vacanță, fie la mare, fie la munte, oriunde, numai nu la școală. Însă pentru cei care au absolvit clasa finală de liceu, luna iulie aduce mai întâi de toate emoții. Bacalaureatul care s-a tot apropiat amenințător, nu mai bate la ușă, ci a deschis-o larg.

După experiența din luna iunie, când absolvenții au dat primele examene majore din viața lor la probele orale și la competențele digitale, un surplus de tensiune vine odată cu probele scrise care abia s-au încheiat. Așa că vara, pe lângă soare, vacanță și furtuni, pentru generațiile de adulți în devenire aduce cu sine schimbări majore. Pentru a avea succes la examenul de bacalaureat, elevii trebuie să se pregătească temeinic pe parcursul anilor de școală. La fel de important este ca ei să știe că învață în primul rând pentru ei, aceste examene fiind doar o confirmare a cunoștințelor și capacităților lor. Cu toate acestea, notele au importanța lor pe parcursul formării. Astfel că 8 iulie, ziua în care se afișează rezultatele probelor scrise, este așteptată cu sufletul la gură de tinerii absolvenți și de părinții acestora, deopotrivă. Conform informațiilor din media, rata promovabilității examenului de bacalaureat este de 67,4 % pe țară și de 64 % în județul Timiș. Din nefericire, nu sunt cele mai îmbucurătoare cifre, nici luate ca atare, nici în comparație cu anii precedenți. Suntem pe o linie descendentă în ceea ce privește numărul elevilor care promovează acest examen important (cu 10 ani în urmă procentajul era de 81,74!).

PROMOVABILITATE 67,4 %

Nu este un secret faptul că există nemulțumiri legate de sistemul de învățământ pe toate planurile. Elevii se simt neînțeleși și se plâng fie că au prea multe teme, fie că școala nu reprezintă o provocare. Fie că profesorii sunt prea severi, fie că sunt prea îngăduitori, mai bine sau mai slab pregătiți. Profesorii, la rândul lor, își doresc un cadru de învățământ mai bun, fiind evident că sistemul a rămas cu mult în urmă față de așteptările lor și ale elevilor. Profesorii se simt singuri în încercarea de a-și face elevii să îmbrățișeze frumusețea materiilor predate. Și este dificil sa concurezi cu toate mediile care ne distrag tuturor atenția de multe ori de la lucrurile esențiale în viață. Nici pentru părinți nu este mai ușor. Sunt mereu prinși între nevoia de a-și învăța copilul să se descurce singur și instinctul de a-l proteja mereu. Când acesta este la școală, este încredințat profesorilor. Profesorilor care își vor pune amprenta asupra elevilor și vor forma următoarele generații în care ne punem atâtea speranțe. Și mereu părintele va fi foarte atent și circumspect cu tot ce este legat de copilul lui.

PILONI AI ÎNVĂȚĂMÂNTULUI

Elevi, profesori, părinți. Pentru ca acest triunghi să se poată dezvolta în direcția dorită, comunicarea este un factor extrem de important. Atunci când copiii și părinții comunică bine, când se simt ascultați, înțeleși și sprijiniți, vor fi concentrați și motivați la școală. Iar un elev motivat va fi bucuros să comunice cu un profesor care știe să transmită cunoștințe, sentimente și lecții de viață. Dacă această încredere, care se construiește în clasă, poate fi transmisă de profesori și părinților, toate părțile contribuie în mod benefic la dezvoltarea copiilor. Prin urmare, aceștia vor avea uneltele potrivite pentru a fi un pilon al unei societăți pentru a cărei construcție suntem responsabili fiecare. Iar dacă doriți să participați activ la formarea unui viitor mai bun pentru copiii noștri, puteți să vă implicați și mai mult în dezvoltarea lor. Fără a le sufla în ceafă. Aplicația de10 vă dă acces online la evoluția copilului dumneavoastră. Astfel aflați din timp unde are nevoie de sprijin și unde excelează și beneficiați de o comunicare eficientă și facilă cu profesorii săi. Educarea și educația sunt esențiale, pentru elevi, tineri și adulți deopotrivă. Sunt procese continue, în dezvoltarea cărora ne putem aduce aportul fiecare dintre noi. Profesori dedicați. Părinți implicați. Școală modernă. Elevi de10. Asta ne dorim.

EDUCAȚIE PENTRU
UN VIITOR MAI BUN

X

=

+

Related posts